ASUS ZenFone un telefon extrem de performant la un pret acceptabil!

Salutari din nou!
Vreau sa va anunt ca saptamana trecuta m-am jucat cu un telefon produs de ASUS,mai precis cu ZenFone, un smartphone lansat in Romania in toamna lui 2015.
De retinut este ca acest model vine in mai multe variante de echipare dar niciuna dintre acestea nu are o configuratie demna de lepadat. Insa cea mai puternica versiune este ZE551ML, cu 4 GB memorie RAM si un ecran Full HD.
Iar pretul te lasa paff,doar este primul telefon foarte performant cu pret de cca 1600 RON pentru cea mai puternica echipare.
Va invit pe toti vizitatorii sa analizam impreuna ce poate face un telefon cu acest pret care, practic, este poate si jumatate din cat costa un smartphone asemanator de la o firma concurenta si care, cu siguranta, nu are 4 GB memorie RAM.
Sincer, imi place enorm design-ul lui ZenFone, chiar m-a impresionat.
Unii, prieteni care l-au vazut, n-au apreciat aspectul metalic de pe spate. Ceea ce cred si eu ca putea aduce un plus de eleganta telefonului este grosimea. Acesta e curbat pe spate iar in punctul cel mai gros e destul de voluminos
In rest, datorita spatelui curbat telefonul sta bine in mana. Capacul de pe spate nu atrage grav amprentele, cum se intampla pe la alte telefoane. Chiar daca este mare, nu ai neparat nevoie de doua maini ca sa-l folosesti. Taskurile simple se pot face si doar cu o mana
Ecranul de 5.5 inch (full HD) a acestui telefon este aproape perfect.
Luminozitate exceptionala, culori vii si claritate perfecta. La un singur capitol ar putea sa castige mai multe puncte: utilizarea in bataia directa a soarelui. Insa nu sunt prea multe care pot sa reziste acestui test si, avand in vedere pretul telefonului si celelalte atuuri ale ecranului, eu il recomand ca fiind mai mult decat bun
Recunosc, sunt adeptul ascultatului de muzica pe telefon prin casti,dar mai putin la difuzorul din dotare. Insa ASUS ZenFone nu are probleme nici la capitolul asta, oferind un sunet puternic si destul de clar.
Nu cred ca are rost sa va insir toate specificatiile, dar o sa scriu in amanunt ceea ce conteaza mai mult:
procesor quad-core Intel Atom Z3580 la 2.3 GHz, 4 GB memorie RAM, 32 GB memorie interna (exista si variante de 64 de GB) si GPU PowerVR G6430. In plus, telefonul pe care l-am analizat a fost un model dual SIM
Hai sa lasam la o parte cifrele si sa va spun ca telefonul se misca absolut incredibil. Cu toate acestea mai sunt momente, foarte rar, cand ceva agata prin interfata.
Iar pentru a corela performanta cu sistemul de operare trebuie sa va dau o veste (pe care probabil unii o stiati): Android-ul este capabil sa inghita oricat RAM ar avea.
Serios!.
Din 4 GB memorie RAM aveam maxim 2 GB memorie disponibila atunci cand curatam cache-ul si toate cele. Cu alte cuvinte, 2 GB memorie RAM erau folositi de sistem de operare, interfata si programe pornite
Va spun sincer ca nu m-a mai impresionat de multa vreme o camera foto de pe un telefon mobil.
Poate si pentru ca nu s-au mai lansat unele notabile. Camera foto de pe ASUS ZenFone e buna, insa nu pot spune ca aduce ceva in plus fata de ceea de pe tablete.
Dar, din nou, pretul este impresionant pentru ceea ce ofera. Insa probabil asta e doar parerea mea, formata gresit din cauza celorlalti producatori.
Eu sunt obisnuit cu bateria de la tableta mea Fonepad care, daca nu o stresez excesiv, ma tine foarte bine 2 zile, adica de dimineata pana a doua zi seara. ASUS ZenFone nu m-a dezamagit nici la capitolul asta.
Bateria are 3000 mAh si poate rezista fara probleme doua zile. Poate si mai mult daca inchideam internetul si localizarea.
In concluzie, ASUS ZenFone este cu adevarat ZEN, primul telefon cu adevarat performant dar pentru care nu trebuie nici n-as vrea sa vand ceva de valoare din casa si nici sa-mi fac credit la banci,sau mai grav sa renunt a merge la sala sau prin mall.
Varianta cu 2 GB RAM e si mai ieftina, costa doar 900 RON si tind sa cred ca se misca destul de bine si ea,dar n-am sa o recomand acelor persoane care se respecta sa fie ZEN in 2016

Lasă un comentariu